Eksistentielle samtaler

– at finde egne svar på livets udfordringer

At være et menneske på vej gennem livet, der skal håndtere de forhold, som vi uundgåeligt møder, er fælles for os alle. Hvordan vi hver især tackler denne livsudfordring er imidlertid meget forskellig. En måde at arbejde med det på er hos en eksistentiel psykolog.

Eksistentiel psykoterapi er ikke så meget en metode, men langt mere en livsholdning hos den enkelte terapeut. Da vi mennesker er meget forskellige, er eksistentielle psykologer også meget forskellige.

En eksistentiel psykologs faglige kendemærke er ofte, at han eller hun selv løbende har fokus på i sit eget liv at svare på spørgsmålene om, hvad livet er og hvordan vedkommende bedst selv kan være i og møde livet med de muligheder, begrænsninger og udfordringer, der viser sig undervejs.

Da et af livets store udfordringer er, at vi alle må finde vores egen vej og vores egne svar på de små og store udfordringer, vi møder i vores eget liv, er dette derfor også et væsentligt fokus i samtaler hos en eksistentiel psykolog.

Når alt kommer til alt står vi alle overfor nøjagtig den samme udfordring: hvordan får vi et så godt liv som muligt med de muligheder og begrænsninger, der er netop i vores liv.

En eksistentiel psykolog er en slags life coach og søger man støtte, rådgivning og spørgsmål, der kan hjælpe én i at afklare forholdet til ens eget liv, i det store og i det små, så er turen rundt om en eksistentiel psykolog bestemt en overvejelse værd.

Jeg har et helt livs erfaring med og viden om, hvordan både jeg selv og andre håndterer livet og har netop gjort dét til mit speciale.

Hvis du søger støtte til udvikling og forandring, belysning af problemstillinger, en eksistentiel samtalepartner / et livsklogt menneske til at ‘vende’ dit liv med, stiller jeg gerne op.

Jeg anbefaler ofte Irvin D. Yaloms fremragende livsbekræftende bog “Som at se på solen – at leve med døden”, som én måde at komme i gang med disse overvejelser på.

Du skal være meget velkommen til at udfylde min kontaktformular, som du finder her, dersom du ønsker hjælp til dit liv og de udfordringer, som du står i eller på anden vis har spørgsmål eller kommentarer til mit website.

Jeg har privat praksis på Diakonissestiftelsen på Frederiksberg.